13. april 2016

Skattejakt på loftet

Har du noen gang vært på skattejakt på mørkeloftet? Det har jeg og det er ofte fryktelig støvete, men kjempespennende. I alle fall om du har tilgang til et loft der det er lenge siden det er ryddet. Da kan det nemlig dukke opp gamle spennende skatter.

Ja jeg vet at vi ikke ser likt på dette med skatter. Jeg kan finne en heklebrikke, en brodert pute, et gammelt ullteppe og se det omskapt til noe nytt og spennende. Mens du kan se på det som søppel og har lyst til å kaste det. Se på det en gang til med litt andre øyne så skal du se at du ser noe spennende.

Og heldig vis så har jeg fått mange til å se annerledes på sine gamle kjedelige slitte ulltepper. For ved nærmere ettersyn så er de både fine og har en egenverdi med sin historie.

skattejakt

Jeg sydde mitt første plagg av ulltepper for mer enn 20 år siden. Det var en jakke jeg brukte mye og som jeg fikk mange kommentarer for. Men i mitt daværende liv fantes det ikke plass for en symaskin så det ble med den jakken.

Men da mitt liv skiftet helt og jeg kunne stoppe opp og finne ut hva jeg skulle vie meg til, så kom ullteppene tilbake til meg på mange forskjellige vis. Jeg snublet i ulltepper samme hva jeg gjorde en periode og skjønte omsider hintet. Jeg skal ta meg av dere og gi dere et nytt liv. Så da var AltiAne i gang med å sy om gamle slitne, men vakre ulltepper til unike kjoler og jakker.

 

Og heldig vis for meg så finnes det mange som verdsetter gamle tekstiler og som bryr seg om miljøet og synes at det er fint å bruke opp tekstilskatter på denne måten. Og det finnes jo de som kjøper fordi de synes at plaggene er fine, men som oftest så betyr det noe for mine kunder at det er gamle fine tekstiler som får nytt liv.

Så om du har et loft til en bestemor eller noen så kan jeg anbefale et dypdykk i esker og kister. Det kan være noe der som du kan ta fram og gi nytt liv. Enten gjennom inspirasjon på mine sider ellers så kontakter du meg så kan jeg skape noe unikt til deg. Og du kan være med på deler av prosessen slik at du får et plagg som «er deg».

skattejakt3