23. august 2017

UNIK !!!!

Det er så slitsomt å skulle være så innmari unik. Om jeg syr en kjole som ingen har sett maken til så skulle en tro at jeg og kjolen var unike nok, men nei. For meg er den unik så lenge den er i hode og på ide og utprøvingsfasen. Etterpå mister den sin glans og «unikhet». Og alt jeg skaper kunne vært enda mer spennende, nyskapende, unikt…… alltid et eller annet som kunne vært bedre.

Jeg jobber med meg selv på det området, fordi alle er vi jo unike individer og det er godt nok. Om vi skaper ut ifra eget hode blir ting unikt fordi vi som skapere er forskjellige og unike. Koblingen mellom deg som individ, dine ferdigheter, dine ideer og tidspunktet, gjør at det du skaper blir unikt og helt spesielt.

Ja, jeg ser hva jeg skriver, men må arbeide litt til med å akseptere at det jeg lager er bra nok og unikt nok for meg selv og denne verden.

 

Som nevnt tidligere så er det noen av oss som stiller fryktelig store krav til at det vi skaper skal være helt eksepsjonelt og aldri ha sett dagens lys før. Og da er det er fare for at vi er redd for å se og kanskje unne andre noe. Jeg skaper mine ting med mitt utgangspunkt og så er det kjempemoro når andre skaper sine ting. De blir ikke like, vi blir ikke like.

I vår tid så heter det at det meste er funnet opp, vår mulighet i dag er å koble kjente ting sammen til nye spennende ting.

Har du noen gang følt at det du driver med ikke er noe verdt? Det har jeg. Og grunnen til det var at jeg sammenlignet meg med andre. Det blir jo helt feil, men allikevel lett å gjøre.
Jeg setter meg gjerne på første rad på livets skole og tar en time i hvordan verdsette seg selv og sin skaperkraft. Fordi jeg er flink, full av ideer og en djevel på å koble. Og det er sikker du også om du bare kjenner etter.

Det er fint å stille krav til oss selv, til og med viktig for å drive oss fremover. Men samtidig må vi kunne si at godt er godt nok. Vi kan fort bli kravstore og når folk sier at ting er godt eller bra så føler vi var det «bare bra». Selv om bra faktisk er på den positive siden av skalaen og er BRA, er vi misfornøyd. Ja, så var det at vi ikke skulle tenke hva andre synes, vi skal verdsette oss selv og være fornøyd med det. Men om en skal leve av det en produserer og yter selv, så er en avhengig av at andre liker, framsnakker og kjøper.

//Ane